NAPAD NA UNIVERZITETU U NEMAČKOJ: Sedam osoba dobilo trovanje, jedna u kritičnom stanju

Tanjug

24. 08. 2021. u 12:46

POLICIJA veruje da je neko namerno otrovao mleko i vodu u jednoj čajnoj kuhinji Tehničkog univerziteta u Darmštatu.

НАПАД НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НЕМАЧКОЈ: Седам особа добило тровање, једна у критичном стању

Foto: Depositphotos

Sedam osoba ima simptome trovanja, a da je jedna u kritičnom stanju.

Kako se navodi, sve je više indicija da je reč o napadu.

- Potreseni smo očitim krivičnim delom koje se dogodilo na našem univerzitetu - rekla je predsednica univerziteta Tanja Bril.

Prema navodima policije, u ponedeljak je sedmoro studenata i zaposlenih prebačeno u bolnice jer su se osećali loše i imali promenu boje u šakama i stopalima. Svi su prethodno nešto jeli ili pili u istoj čajnoj kuhinji koja je dostupna svima, gde se hrana čuva u zajedničkim frižiderima.

Policija veruje da je više pakovanja mleka i galona sa vodom zatrovano za sada nepoznatom supstancom između petka i ponedeljka, a kako se navodi, tečnosti su imale "štipajući miris". Tek će laboratorijske analize, koje mogu da potraju, pokazati o kakvoj je supstanci reč.

Ispituju se i ostale namirnice i pića koji su dostupni na kampusu. Prema pisanju tabloida Bild, policija formira specijalnu istražnu grupu za taj slučaj.

- Stvar uzimamo veoma ozbiljno. Ne možemo isključiti da je u pitanju pokušaj ubistva -  rekao je državni tužilac Robert Hartman.

Stanje studenta (30) koji je u ponedeljak bio u životnoj opasnosti u međuvremenu je stabilizovano, ali i dalje kritično. Ostale žrtve su prošle sa nešto blažim simptomima.

Svima koji borave na kampusu policija je savetovala da ne jedu i ne piju ništa što je u zgradu uneto ranije. Onima koji primete da su im poplavele noge ili ruke, preporučuje se da odmah zovu hitnu pomoć i da se ne pomeraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere