OTET UKRAJINSKI AVION U KABULU: Neidentifikovani napadači ga preusmerili na novo odredište - praktično "ukraden"

Tanjug

24. 08. 2021. u 11:32

UKRAJINSKI avion koji je stigao u Avganistan radi evakuacije Ukrajinaca oteli su neidentifikovani ljudi, koji su ga preusmerili u Iran, izjavio je danas zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova Jevgenij Jenin.

ОТЕТ УКРАЈИНСКИ АВИОН У КАБУЛУ: Неидентификовани нападачи га преусмерили на ново одредиште - практично украден

Foto printskrin Tviter/Maxar Technologies

- Prošle nedelje naš avion su oteli drugi ljudi. U utorak nam je avion praktično ukraden, da bi odleteo u Iran sa neidentifikovanom grupom putnika na letu, umesto da preveze Ukrajince. Naša tri sledeća pokušaja evakuacije takođe nisu bila uspešna, jer naši ljudi nisu mogli da uđu na aerodrom - rekao je Jenin, a prenosi ruska agencija TAS S.

Prema njegovim rečima, otmičari su bili naoružani.

Zamenik ministra, međutim, nije rekao ništa o tome šta se dogodilo sa avionom, da li će Kijev pokušati da ga povrati i kako će ukrajinski građani biti vraćeni iz Kabula, ovim praktično "ukradenim" avionom ili nekim drugim koji bi poslao Kijev.

U nedelju je vojno-transportni avion sa 83 osobe, uključujujući 31 Ukrajinca, doputovao iz Avganistana u Kijev, a kabinet predsednika saopštio je da se kući vratilo 12 ukrajinskih vojnika, a evakuisani su i strani izveštači i javne ličnosti koji su tražili pomoć.

Kabinet je takođe saopštio da ima još oko 100 Ukrajinaca koji očekuju evakuaciju iz Avganistana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!