SNAŽAN ODGOVOR SA KRIMA: Uvesti sankcije učesnicima „Krimske platforme“

Novosti onlajn

24. 08. 2021. u 09:19

RUSIJA bi trebalo da uvede sankcije učesnicima kijevskog samita „Krimska platforma“, pošto posežu za teritorijalnim integritetom zemlje, izjavio je član Javne komore Rusije i Krima Ivan Abažer.

СНАЖАН ОДГОВОР СА КРИМА: Увести санкције учесницима „Кримске платформе“

Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Preš Office via AP

- Dolazi trenutak kada moramo preduzeti adekvatne protivmere i uvesti sankcije učesnicima ove platforme, jer oni posežu na teritorijalni integritet Rusije - rekao je Abažer.

Prema njegovim rečima, „Krimska platforma“ osuđena je na propast, jer ciljevi za „vraćanje Krima“ koje su zacrtali njeni učesnici nikada neće biti postignuti.

Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Preš Office via AP

Samit „Krimska platforma“, koji je inicirala Ukrajina, održan je u Kijevu 23. avgusta. Na njemu se raspravljalo o „vraćanju“ kontrole nad Krimom. Na sastanku je učestvovalo više od 40 zemalja i međunarodnih organizacija. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nazvao je početak samita uspešnim i rekao da je na „Krimskoj platformi“ stvorena „moćna međunarodna koalicija za oslobađanje Krima od okupacije Rusije“.

Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Preš Office via AP

Krim je postao ruski region nakon referenduma u ​​martu 2014. godine. Ukrajina i dalje Krim smatra svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!