ZELENSKI SANJA VELIKE SNOVE: "Pravimo moćnu flotu koja će deblokirati Crno i Azovsko more" - Pomoć traži od Britanije i SAD

Novosti onlajn

22. 08. 2021. u 18:08

KIJEV namerava da podigne ukrajinsku flotu na nivo od pre trideset godina kako bi razblokirao Crni i Azovski region.

ЗЕЛЕНСКИ САЊА ВЕЛИКЕ СНОВЕ: Правимо моћну флоту која ће деблокирати Црно и Азовско море - Помоћ тражи од Британије и САД

Foto pred.admin.Ukr

- Što se tiče izgradnje naše ukrajinske Crnomorske flote, ona nam je potrebna kako bismo deblokirali Crnomorski i Azovski region. Zato je na najvišem nivou naše države, na nivou Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu bilo odlučeno da ukrajinsku flotu napravimo isto tako moćnom, kao što je bila pre 30 godina - rekao je Zelenski na brifingu na kraju sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Kijevu.

Ranije je Zelenski saopštio da Ukrajina planira da do 2025. godine izgradi veliku ratnu flotu.

Po njegovim rečima, Kijev se ovim povodom obraćao za pomoć Britaniji i SAD, između ostalog, o tome namerava da razgovara sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom.

Zelenski je saopštio da očekuje pomoć od Nemačke u isporukama oružja.

- Obraćali smo se vladi Nemačke po pitanju isporuka oružja, ali smo bili odbijeni. Mi sarađujemo u okviru vojnih vežbi, u okviru vežbi NATO-a". Zaista, i Evropa i Nemačka nas podržavaju. Međutim, nama su potrebne opipljive stvari. Znamo u kojim pravcima bi nas Nemačka mogla podržati. Mi i dalje na to očekujemo i očekujemo - naglasio je Zelenski.

On je dodao da na sastanku sa Merkelovom ovo pitanje još nije bilo tema razgovora, ali se nada da će i ono doći na red.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove