ERDOGAN UPOZORIO TALIBANE: "Ne ponavljajte greške iz prošlosti"

Tanjug

21. 08. 2021. u 23:10

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan ocenio je danas, tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da bi članovi radikalnog pokreta talibana, koji su preuzeli vlast u Avganistanu, trebalo da izbegnu da ponove greške iz prošlosti.

ЕРДОГАН УПОЗОРИО ТАЛИБАНЕ: Не понављајте грешке из прошлости

Foto: Turkish Presidency via AP, File

- Erdogan je rekao da želi blagi prenosa (vlasti) u Avganistanu i istakao da je potrebno da talibani ne ponove svoje greške iz prošlosti i da se ponašaju s razumevanjem u odnosu na sve etničke grupe, i održe svoja obećanja - navodi se u saopštenju kabineta turskog predsednika.

Erdogan je ocenio i da bi nova vlada u Avganistanu trebalo da bude inkluzivna "kako bi održavala različitost ljudi" u Avganistanu, prenosi TAS S.

Kako je ranije objavljeno, Putin i Erdgodan razgovarali su danas telefonom o situaciji u Avganistanu i naglasili da je najvažnije da se obezbedi i mir za civile u toj zemlji.

Oni su takođe naveli da im je prioritet da se nađu rešenja u ratu protiv terora i trgovine drogom, saopštio je Kremlj.

- Predsednici su imali ozbiljan razgovor o situaciji u Avganistanu. Naglasili su koliki je značaj da se obezbedi stabilnost i mir za civile u toj zemlji, odnosno, koliko je bitno da se poštuje red i zakon - navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.

Putin i Erdogan su se saglasili da će ojačati bilateralnu saradnju po pitanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)