NORVEŠKI političar Horek Elvenes pozvao je da se ojača saradnja sa SAD i „najbližim saveznicima“ zbog porasta pretnje od Rusije.

Komentari (2)

Vatro Marx

12.08.2021. 22:54

Nema sta da se Norveska plasi, Russija nikoga nije napala a nece ni Norvesku. Znamo dobro da Amer. mafija ili agresor NATO traze neprestalno gde bi izvrsili napad, kao i dosada.

Prellee

13.08.2021. 00:06

...Rusija pred vratima...Uvijek je i bila tu, ko je sagledavao realno situaciju, ko nije bio opcinjen laznom snagom NATO lesinara.Zar su mislili da ce Nato Ruse protjerati do Sibira pa da budu bezbjedni, a izgleda da su bas tako mislili.Rusija im je uvijek govorila da sirenje Nato na Istok nije veca bezbjednost, da im to Nato ne moze osigurati, a oni po svom.Ako se postave PVO sistemi na granici sa Rusijom, da ce ih Amerikanci odbraniti. Ludilo! Sad sa hipersonicnim oruzjem Rusije nista ih ne moze zastititi i uzalud traze pomoc US i Nato.Trebalo je ici drugim putem, Nato je prevazidjen, trebalo je graditi drugacije EU i sistem odbrane sa Rusijom a ne protiv Rusije.Iste greske pravljene kao u proslosti, samo sada drugi ljudi Zapada na sceni.Htjeli su pljacku, mjenjanja Vlada na ulici, uvodjenja demokratije uz upotrebu oruzja, bombardovanja...Pad Berlinskog zida je bio uzalud, nisu shvatili danasnje vrijeme a Rusija se uozbiljila i pripremila sa njihov scenarijo.Pitanje je vremena ko ce naletiti, a naletice neko, pa kad krene ovaj put i njima se dobro ne pise.Kraj bully sile u ime uvodjenja demokratije.