KINESKI MEDIJI OCENJUJU: Ruski avion „Sudnjeg dana“ sprečiće katastrofu (VIDEO)

Novosti onlajn

06. 08. 2021. u 22:38

NOVA generacija ruskih aviona, uključujući letelice „Sudnjeg dana“, potrebna je kako bi se sprečile katastrofalne posledice povezane sa pretnjom sajber-napada, piše kineski portal „Pejper“.

КИНЕСКИ МЕДИЈИ ОЦЕЊУЈУ: Руски авион „Судњег дана“ спречиће катастрофу (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

U članku se navodi da su se pojavom hipersoničnih raketa, elektromagnetnog impulsnog oružja i sajber-oružja naglo povećali zahtevi za bezbednost sistema za upravljanje nuklearnim snagama.

Najnovije nuklearno oružje postaje sve osetljivije na sajber-napade, ističe portal.

- Garancije nuklearnog obuzdavanja direktno zavise od efikasnosti sistema za upravljanje nuklearnim snagama da se opupru hakerskim napadima - objasnio je novinar „Pejpera“.

U članku su izdvojene i neke performanse ruskog vazdušnog komandnog punkta.

Domet leta novih aviona „Sudnjeg dana“, kako su zapadni mediji nazvali te letelice, udvostručiće se u poređenju sa prethodnikom. Takođe će moći da vrše dopunu goriva u vazduhu.

Vazdušni komandni punkt i njegova unutrašnja oprema imaće zaštitu od radijacije i drugih štetnih faktora nuklearne eksplozije u uslovima nuklearnog rata.

Rusija radi na novom tipu aviona „Sudnjeg dana“, koji uzima u obzir pojavu modernih sredstava veze i obrade informacija, uključujući one iz kosmosa. Razlog je, kako ističu ruskih eksperti, činjenica da dok god ima nuklearnog oružja, nisu zaustavljene kazaljke na satu „Sudnjeg dana“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!