"GLOBAL TAJMS": Šta Rusija i Kina treba da objasne Americi?

Novosti onlajn

04. 08. 2021. u 10:44

RUSIJA i Kina treba da objasne Sjedinjenim Državama da više ne smeju da se mešaju u unutrašnja pitanja drugih država, piše „Global tajms“.

ГЛОБАЛ ТАЈМС: Шта Русија и Кина треба да објасне Америци?

Foto: Printskrin Youtube/RafalCwiok

Autor članka ukazuje na predstojeće zajedničke vežbe Moskve i Pekinga koje su, kako navode zapadni mediji, povezane sa povlačenjem američkih snaga iz Avganistana i imaju kako političke, tako i taktičke ciljeve.

Ipak, maneveri, navodi se, nisu upereni ni protiv koga konkretno i predstavljaju regularnu stvar.

Ako se povlači paralela između situacije u Avganistanu i vežbi, onda, po mišljenju autora članka, treba uzeti u obzir i terorizam, ekstremizam i separatizam jer je misija Kine, Rusije i Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) da se tome suprotstave.

Komentarišući uznemirenje na Zapadu, autor članka ističe da je upravo Vašington tvorac haosa u Avganistanu posle povlačenja svojih snaga. Pored toga, Amerika stvara brojne probleme oko Moskve i Pekinga.

- Treba imati na umu da SAD mogu da pokušaju da zavade zemlje u centralnoj Aziji što će biti pretnja rusko-kineskim odnosima ili čak jedinstvu ŠOS - ocenjuje se u tekstu.

Rusija i Kina treba da objasne prekookeanskim partnerima koji stvaraju haos da više ne smeju da se mešaju u pitanja unutar regiona.

Rusko-kineske vežbe počinju sredinom avgusta, a učestvuje 10.000 vojnika.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)