LJUT NA BAJDENA: Ukrajinski predsednik "na čekanju" u SAD

B. Vlahović

31. 07. 2021. u 08:31

KRATKI razgovor beloruske opozicionarke Svetlane Tihanovske u Beloj kući sa predsednikom Džozefom Bajdenom (na slici gore) izazvao je veliku ljubomoru i ljutnju u Kijevu.

ЉУТ НА БАЈДЕНА: Украјински председник на чекању у САД

Foto Privatna arhiva

Političari bliski ukrajinskom predsedniku javno pitaju zar je Tihanovska važnija od predsednika Vladimira Zelenskog, kome je poseta bila odgađana i sada mu je obećano da će ga u Beloj kući primiti 30. avgusta.

U Kijevu su organizovali televizijske rasprave u kojima najavljuju kako će Zelenski oštro razgovarati sa Bajdenom i tražiti da mu objasni zašto je izdao saveznika koji čuva Zapadnu Evropu od agresivne Rusije. Rukovodilac frakcije Sluga naroda, koja ima većinu u parlamentu, David Arahamija na više ukrajinskih TV kanala govorio je da će predsednik Zelenski reći Bajdenu sve što ga muči, od toga što Vašington nije zaustavio završetak gasovoda "Severni tok 2" pa do toga da SAD namerava da daje godišnju pomoć Avganistanu 10 puta veću nego Ukrajini.

UVREĐEN Vladimir Zelenski, Foto Tanjug

KEKS NA POKLON U BELOJ KUĆI

TIHANOVSKA je u Vašingtonu čekala više od nedelju dana da je kratko primi Bajden. Bio je to protokolaran susret posle koga je Bajden na "Tviteru" napisao da SAD podržavaju beloruski narod i stremljenje demokratiji. A Tihanovska je oduševljeno pričala novinarima da joj je posle kratkog razgovora Bajden poklonio keks "kao da je znao da nije doručkovala".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna