SAHRANA UBIJENOG PREDSEDNIKA HAITIJA: Moizovo telo vraćeno u njegov rodni grad - udovica i troje dece u suzama (FOTO)

Tanjug

23. 07. 2021. u 17:51

TELO ubijenog predsednika Haitija Žovnela Moiza vraćeno je danas u njegov rodni grad, gde će održati privatna sahrana uz stroge mere obezbeđenja nakon nasilnih protesta i straha od političke nestabilnosti u toj karipskoj zemlji.

САХРАНА УБИЈЕНОГ ПРЕДСЕДНИКА ХАИТИЈА: Моизово тело враћено у његов родни град - удовица и троје деце у сузама (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP/Matias Delacroix

Supruga ubijenog predsednika, Martin Moiz, stigla je na sahranu kada su se čuli povici “Pravda! Pravda!”, uputivši se pravo do kovčega i zaustavljajući se ispred njega, prenosi agencija AP.

Desna ruka joj je u zavoju, a levu je položila na kovčeg, nakon čega je prinela srcu dok je stajala u tišini. Oči su joj se napunile suzama kada joj se pridružilo njeno troje dece.

Foto: Tanjug/AP/Matias Delacroix

Nekoliko minuta kasnije, grupa Moizovih pristalica zgrabila je njegov portret i prodefilovala s njim, dok je policijski orkestar počeo da svira himnu.

Nešto ranije su povici “Ubica!“ ispunili vazduh po dolasku šefa haićanske nacionalne policije Leona Čarlsa.

- Nisi preduzeo nikakve mere da spaseš Žovnela. Vi ste doprineli njegovom ubistvu! - vikala je jedna žena.

Novoimenovani premijer Arijel Anri stigao je na sahranu nakon povika “Pravda za Žovnela!“.

Moizovo telo je stiglo gotovo u zoru na imanje njegove porodice gde se održava sahrana. Šest zvaničnika nosilo je smeđi kovčeg do bine na kojoj su mu odali poslednju počast i nekoliko minuta stajali pred njim u tišini pre nego što su preko njega navukli veliku crven-plavu haićansku zastavu.

Bele majice i kape ukrašene njegovom slikom podeljene su pristalicama dan pre, uoči poslednje ceremonije u čast Moiza, koji je ubijen 7. jula u svojoj privatnoj rezidenciji, dok je njegova supruga teško ranjena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)