ANGELA OBEĆALA POMOĆ: Nakon poplava obišla narod i poručila - Uz vas smo!

Tanjug

18. 07. 2021. u 16:44

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel obećala je danas brzu finansijsku pomoć nakon posete jednom od područja koja su najteže pogođena poplavama u Nemačkoj, a u kojoj je proteklih dana poginulo najmanje 157 ljudi.

АНГЕЛА ОБЕЋАЛА ПОМОЋ: Након поплава обишла народ и поручила - Уз вас смо!

Foto: EPA

- Mi smo uz vas - rekla je Merkelova stanovnicima malog grada Adenau u nemačkoj pokrajini Rajna-Falc, nazivajući tamošnju situaciju zastrašujućom, preneo je Rojters.

- Nemački jezik jedva može da opiše razaranja koja su se dogodila - navela je.

Merkelova je dodala da će vlada u sredu pokrenuti kratkoročni program pomoći.

U poplavama u Nemačkoj stradalo je 157 osoba.

Oko 110 ljudi stradalo je u okrugu Arvajler južno od Kelna, koji je i najviše pogođen poplavama, a očekuje se da će posle povlačenja vode biti pronađeno još žrtava, saopštila je nemačka policija.

Poplave su uglavnom pogodile nemačke pokrajine Rajna-Falc i Severnu Rajnu-Vestfaliju, gde je stradalo najmanje 46 osoba.

U južnom delu Nemačke u okrugu Berhtesgadener Land u Bavarskoj, koji je najnoviji region koji je pogođen katastrofalnim kišama i poplavama, stradala je jedna osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024