U AUSTRIJI OD DANAS NOVE KAZNE ZA KRŠENJE MERA: 90 evra za nenošenje maske i nepoštovanje "3-G" pravila

Novosti onlajn

14. 07. 2021. u 16:24

OD danas je u Austriji na snazi nova odredba austrijskog Ministarstva zdravlja prema kojoj svi oni koji žive u Austriji, ali i turisti u posjžeti ovoj alpskoj zemlji moraju platiti kaznu od 90 eura ukoliko na za to propisanim mestima ne nose zaštitnu masku na ustima i nosu ili ne predoče obveznu potvrdu odnosno sertifikat da su sveže negativno testirani, vakcinisani ili da su preležali korona virus.

У АУСТРИЈИ ОД ДАНАС НОВЕ КАЗНЕ ЗА КРШЕЊЕ МЕРА: 90 евра за неношење маске и непоштовање 3-Г правила

Foto: EPA

Reč je o tzv. „3-G“ pravilu ( testiran-vakcinisan-preležao), koje je u Austriji obvezna „ulaznica“ za posetu kafićima, restoranima, kulturnim i sportskim priredbama, kao i za prelazak granice (digitalni „zeleni sertifikat“).

U  novoj odluci, kako izveštava Ministarstvo zdravlja, policija od danas ima dodatno ovlšćenje da svakoga ko krši „3-G“ odredbu, kao i onu o obveznom nošenju maske u javnom prevozu, trgovinama, apotekama i drugim propisanim mestima može na licu mesta kazniti (90 eura), ili prekršajno prijaviti. Ono što je važno istaći je da se nova odredba ne odnosi samo na austrijske građane nego i na turiste koji dolaze u posetu Austriji.

Prvobitno je austrijska Novinska agencija APA izvestila da se kazne odnose i na putnike koji su pri ulasku u Austriju bez maske ili testa, a što su prenijeli i mnogi domaći portali. Kako je to  bila pogrešna informacija, APA ju je nešto kasnije povukla.

(Večernji)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)