KORONA DIVLJA U HOLANDIJI: Za sedam dana 500% više obolelih od Covida 19

Tanjug

13. 07. 2021. u 20:30

HOLANDSKI državni institut za zdravlje saopštio je danas da je u protekloj nedelji broj infekcija korona virusom u toj zemlji skočio za 500 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu.

КОРОНА ДИВЉА У ХОЛАНДИЈИ: За седам дана 500% више оболелих од Covida 19

Foto: Tanjug

Povećanje u broju obolelih prati ukidanje skoro svih restriktivnih mera i otvaranja noćnih klubova krajem juna, u vreme kada je počeo da se širi delta soj, preneo je AP.

Podaci instituta pokazuju da je blizu 52.000 ljudi testirano pozitivno na kovid u prethodnih sedam dana.

Najveći porast je među osobama između 18 i 24 godina - 262 odsto, zatim sledi 191 odsto za osobe između 25 i 29 godina.

Holandija je u petak ponovo pooštrila mere za barove, restorane i noćne klubove u pokušaju da zaustavi porast infekcija među mladima, samo dve nedelje nakon što je ukinuta većina ograničenja u zemlji, kada su slučajevi opadali.

Vršilac dužnosti premijera Mark Rute priznao je u ponedeljak da su mere protiv korona virusa prerano ukinute u Holandiji, izjavio da je to bila posledica "pogrešne procene" i izvinio se zbog toga.

Više od 46 odsto punoletnih Holanđana je potpuno vakcinisano, a najmanje 77 odsto je dobilo bar jednu dozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!