TINEJDŽERKA IZBOLA ŽENU KOJA JE VOZILA TAKSI: Žrtva pokušala da pobegne, kalifornijska policija zatekla jeziv prizor

Novosti online

12. 07. 2021. u 17:09

TINEJDžERKI koja je na smrt izbola vozača taksija, pedesetosmogodišnju ženu, sude kao odrasloj osobi za ubistvo, saopštili su Kalifornijski tužioci.

ТИНЕЈЏЕРКА ИЗБОЛА ЖЕНУ КОЈА ЈЕ ВОЗИЛА ТАКСИ: Жртва покушала да побегне, калифорнијска полиција затекла језив призор

Foto: Printskrin Youtube/ CBS 8 San Diego

Devojčica, koja nije identifikovana, optužena je za ubistvo Rakel Spon Veber, (58) vozača taksija u aveniji Lanoitan u blizini 18. ulice u Nešnal Sitiju, koja se nalazi na oko 10 minuta vožnje južno od San Đega.

Navodi se da se navodno ubadanje dogodilo u utorak, a žrtva koja je više puta izbodena, umrla je na mestu događaja.

Svedoci su policiji rekli da su videli ženu kako beži iz automobila. Policajci su tragom krvi otišli ​​do obližnje mobilne kuće i uhapsili tinejdžerku pod sumnjom za ubistvo.

Razlozi uboda nožem i odnosi između žrtve i osumnjičene i dalje su nejasni.

Spon Veber, koja je živela u Tihuani u Meksiku, bila je majka dvoje dece i baka. Prijatelji i porodica bili su u šoku pokušavajući da shvate šta je dovelo do fatalnog uboda nožem.

Spon Veber odvezla je devojčicu u područje Nacionalnog grada San Đega popodne 6. jula. Posle vožnje, Nacionalna gradska policijska uprava rekla je da je tinejdžerka više puta nožem izbola Sponu Veber i tako je ubila.

U danima koji su usledili nakon kobnog događaja, prijatelji i porodica postavili su na tom mestu spomen-obeležje sa cvecćem, svećama i fotografijom Spon Veber prema San Diego Union-Tribune.

Foto: Printskrin Youtube/ CBS 8 San Diego

Firma Uber, za koju je žrtva vozila, je za medije rekla da je odrasla osoba tražila vožnju od Spone Veber, jer maloletni putnici ne smeju da koriste uslugu vožnje. Kompanija je saopštila da je vlasniku računa koji je zahtevao vožnju zabranjen pristup platformi.

Od četvrtka ujutro, detektivi su u procesu pribavljanja naloga za pretres Uber računa koji je korišćen za traženje smrtonosne vožnje.

- Besmisleni i brutalni zločin koji je odneo život Rakel Spon Veber potresan je i naše misli su sa njenom porodicom - rekla je firma Uber u izjavi, prenose mediji.

Sedamnaestogodišnjakinja se na sudu za maloletnike izjasnila da nije kriva preko svog advokata, ali je ubrzo optužena za ubistvo. Tužilac Šeri Somervil rekao je da je okružno tužilaštvo najavilo da će tražiti od sudije Višeg suda Espana da premešta slučaj na sud za odrasle.

Suđenju za maloletnike u petak prisustvovali su roditelji osumnjičene i suprug žrtve koji su slušali telekonferenciju.

Tinejdžerka kojoj je naloženo da ostane u pritvoru treba da se vrati na sud 20. jula na saslušanje o pripravnosti.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)