PODIGLI 20.000 REZERVISTA: Predsednik Tadžikistana objavio mobilizaciju, Talibani kontrolišu 70 odsto granice

Novosti onlajn

05. 07. 2021. u 17:39

PREDSEDNIK Tadžikistana Emomali Rahmon objavio je mobilizaciju 20.000 rezervnih vojnika radi jačanja tadžikistansko-avganistanske granice.

ПОДИГЛИ 20.000 РЕЗЕРВИСТА: Председник Таџикистана објавио мобилизацију, Талибани контролишу 70 одсто границе

Foto: Printscreen/Jutjub/CNN

Na sednice Saveta bezbednosti zemlje razmotreno je pitanje osiguranja bezbednosti u pograničnim delovima Tadžikistana, uzimajući u obzir političku situaciju u Avganistanu.

Predsednik Rahman je naložio da se posebna pažnja posveti sprečavanju osiguranju mira na granici, između ostalog, sprečavanju transnacionalnog kriminala, terorizma, i šverca narkoticima.

Foto Tanjug/AP

Avganistanska vojska u pauzi sukoba sa Talibanima

Talibani su poslednjih dana zauzeli veliku teritoriju Avganistana i sada kontrolišu 70 odsto granice sa Tadžikistanom. Između ostalog, grad Pandžvaj u području Kandahara. Tokom tih borbi više od 1000 pripadnika policije i vojske Avganistana je pobeglo u Tadžikistan dok je na desetine zarobljeno.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin obećao pomoć tadžikistanskom predsedniku Emomaliju Rahmanu, kako u bilateralnom planu, tako i u okviru ODKB.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!