NOVI POTEZ KIM DŽONG UNA IZNENADIO SVE: Lider Severne Koreje smenio visoke funkcionere - Izazvali su "veliku krizu"

Novosti online

30. 06. 2021. u 10:11

LIDER Severne Koreje Kim DŽong Un uputio je najoštrije kritike na račun najviših funkcionera zbog propusta u borbi protiv epidemije korona virusa koji su, kako je kazao, izazvali "veliku krizu" i ugrozila bezbednost zemlje.

НОВИ ПОТЕЗ КИМ ЏОНГ УНА ИЗНЕНАДИО СВЕ: Лидер Северне Кореје сменио високе функционере - Изазвали су велику кризу

Foto: EPA

Državni mediji nisu objavili koja je ključna stvar navela Kima da sazove sednicu Politbiroa vladajuće Radničke partije, ali KCNA prenosi da je Kim smenio nekoliko visokih funkcionera zbog zanemarivanja primene važnih odluka stranke u sprovođenju organizacionih, institucionalnih, materijalnih, naučnih i tehnoloških mera koje su neophodne u borbi protiv pandemije.

Severna Koreja dosad još uvek nije prijavila nijedan slučaj korona virusa, ali eksperti sumnjaju u zvanične navode Pjongjanga i zabrinuti su zbog potencijalne epidemije s obzirom na slab zdravstveni sistem u zemlji, prenosi Rojters

Kim je oštro kritikovao visoke funkcionere zbog navodne nesposobnosti, neodgovornosti i pasivnosti u planiranju i sprovođenju anti-kovid mera, prenela je agencija KCNA.

Kim je u januaru 2020. godine odlučio da zatvori granice Severne Koreje kako bi sprečio širenje novog korona virusa koji se pojavio u susednoj Kini.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)