BRITANCI ZABRINUTI: Nova ruska nuklearna podmornica u stanju da uništi čitav grad!

Novosti onlajn

27. 06. 2021. u 15:56

NOVA ruska nuklearna podmornica K-329 „Belgorod“ u stanju je ne samo da uništi nosač aviona, već i ceo grad, pišu britanski novinari za „Dejli mejl“.

БРИТАНЦИ ЗАБРИНУТИ: Нова руска нуклеарна подморница у стању да уништи читав град!

Podmornica "Belgorod"

Stručnjake su najviše zabrinula ruska torpeda-dronovi „Posejdon“, jer njihova eksplozija pod vodom može da izazove radioaktivni cunami koji bi pretio udarom talasa visine do 90 metara na primorske gradove potencijalnog neprijatelja.

- Podmornica je stanju da prevozi do šest nuklearnih torpeda 'Posejdon', od kojih je svaki u stanju da nosi bojeve glave eksplozivne snage od dva megatona - objasnili su novinari.

Prema mišljenju eksperta britanskog analitičkog centra za pitanja odbrane Sidharta Kaušala, flota bespilotnih podvodnih aparata trenutno je od strateškog značaja za Rusiju.

- Podmornica ima dovoljno prostora da služi kao baza za skladištenje malih uređaja koji su u stanju da zarone duboko. Dobro je opremljena za diverziju i tajne operacije - smatra on.

Nuklearna podmornica posebne namene „Belgorod“ (projekat 09852) je nosač podvodnih bespilotnih letelica na nuklearni pogon klase „Posejdon“. Izgrađena u brodogradilištu „Sevmaš“ i prvi put porinuta u aprilu 2019. godine.

Prema preliminarnim podacima, testiranja podmornice biće završena u septembru ove godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)