TO SU SVE LAŽOVI I POKVARENJACI: Lukašenko o državama NATO-a - maštaju o jurišu na Istok

Novosti online

23. 06. 2021. u 17:59

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko je, komentarišući aktivnost NATO-a pored granica njegove zemlje, pozvao taj vojno-politički blok da ne „zamajava“ Minsk pričama o odbrambenim vežbama i miroljubivosti, a države NATO-a nazvao „lažovima i pokvarenjacima“ .

ТО СУ СВЕ ЛАЖОВИ И ПОКВАРЕЊАЦИ: Лукашенко о државама НАТО-а - маштају о јуришу на Исток

Foto: EPA/Depositphotos

- Vi ste najmanje lažovi, a ponajviše ste pokvarenjaci. Vi ste sve vreme lagali, obmanjivali nas, ali danas to neće moći. Mi ćemo sve uraditi da zaštitimo svoju zemlju - rekao je Lukašenko u Brestu tokom ceremonije posvećene 80. godišnjici napada nacističke Nemačke na SSSR.

Predsednik Belorusije je podsetio na obećanja NATO-a da se neće širiti prema Istoku.

- Mi smo se ovoga naslušali od 1941. godine, kada smo vam verovali i nismo naučili lekcije iz istorije, poklonivši vam posle pobede Istočnu Evropu, takozvane zemlje Varšavskog pakta, u zamenu za vaša obećanja da nikada nećete napraviti korak u našem pravcu - rekao je on.

Kako je naveo Lukašenko, u Minsku vide da kolektivni Zapad nastavlja da „mašta“ o novom "jurišu na Istok", svetskoj dominaciji i zapleni bogatih resursa istočno od Belorusije.

- I upravo ti naši sinovi, koji ovde stoje pod zastavom pobednika, zapamtite, oni će uraditi sve kako biste vi mirno živeli na svojoj zemlji, u Belorusiji. Vi, znači Ukrajinci, Belorusi i Rusi, Poljaci, Jevreji, Tatari. Svi koji žive na ovoj zemlji. To je vaša zemlja. Vas nigde ne čekaju i nemojte da verujete obećanjima da će vam time što ste dobili ‘kartu Poljaka’, dokument kojim se potvrđuje pripadnost poljskoj naciji, vas tamo primiti raširenih ruku - dodao je Lukašenko

Zamenik državnog sekretara saveta bezbednosti Belorusije Vladimir Arčakov je u aprilu izjavio da inostrane vojne vežbe pored granica sa Belorusijom se održavaju „bukvalno 24 sata“. Načelnik beloruskog Generalštaba Viktor Gulevič je ukazao na aktivnost Severnoatlantske alijanse u blizini Savezne države Rusije i Belorusije.

U Generalštabu Belorusije su u maju izjavili da strateški bombarderi NATO-a tokom demonstracijskih letova, sa velikim stepenom verovatnoće, razrađuju opcije za napad na Belorusiju i Rusiju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja