EKSPLOZIJE ODJEKUJU U LUGANSKU: Širi se požar na gasovodu - delo diverzanata ili nesreća? (VIDEO)

Tanjug

18. 06. 2021. u 09:47

EKSPLOZIJA praćena velikim požarom pogodila je rano jutros gasovod u Lugansku, glavnom gradu samoproglašene Luganske narodne republike (LPR) na istoku Ukrajine.

ЕКСПЛОЗИЈЕ ОДЈЕКУЈУ У ЛУГАНСКУ: Шири се пожар на гасоводу - дело диверзаната или несрећа? (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Eksplozija, koja je rezultirala jakim požarom, pogodila je gasovod srednjeg pritiska prečnika 425 mm u ranim jutarnjim časovima 18. juna 2021, a kao rezultat, 20 stambenih zgrada i 21 komunalni objekat privremeno su isključeni iz snabdevanja prirodnim gasom - saopštilo je državno preduzeće "Luganskgas"- prenosi TASS.

Nema izveštaja o žrtvama, a polciija na mestu događaja utvrđuje uzrok eksplozije.

Podsećamo, prethodnih dana diverzanti ukrajinske vojske su napadali borce Luganske narodne republike. 

Petorica boraca su ubijena hicima u glavu, nakon čega je Rusija apelovala da se obustave neprijateljstva. Moskva takođe zahteva hitnu reakciju Saveta bezbednosti UN i traži da zemlje članice osude agresiju koju Kijev sprovodi na istoku zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi