UKRAJINSKI DRON "RAZNEO" RUSKI TENK: Kijev se hvali novim oružjem, za sada sve na papiru (VIDEO)

Novosti online

17. 06. 2021. u 09:10

UKRAJINSKI inženjeri prikazali su koncept višenamenske jurišne bespilotne letelice napravljene uz pomoć stelt-tehnologije "Ejs van" (ACE ONE), prenosi „Difens ekspres“.

УКРАЈИНСКИ ДРОН РАЗНЕО РУСКИ ТЕНК: Кијев се хвали новим оружјем, за сада све на папиру (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Na Jutjubu je objavljen snimak na kome je prikazano kako dron pomoću rakete uništava drugu bespilotnu letelicu, koja liči na rusku bespilotnu letelicu "Orion", nakon čega uništava ruski borbeni tenk T-90.

Prema zamisli proizvođača, „Ejs van“ će moći da nosi i da koristi visoko precizno navođeno naoružanje protiv kopnenih i vazdušnih meta. Planirano je da super brzi borbeni dron prenosi oružje težine do jedne tone.

Kako je saopšteno, na projektu radi 25 ukrajinskih naučnika i stručnjaka u oblasti vazduhoplovno-kosmičke industrije.

U poslednje vreme iz Kijeva redovno prete Moskvi da će primeniti novo ukrajinsko naoružanje. Ukrajinski ekspert Taras Zagorodni zapretio je Rusiji raketnim sistemom "Sapsan" koji pravi Kijev. Ukoliko Ukrajina u potpunosti pokrene svoj raketni program imaće oružje koje je u stanju da „napadne centralni deo Rusije za sedam do 10 minuta, tvrdi on.

Bivši zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Igor Romanenko ranije je izjavio da se Kijev ne može oslanjati samo na pomoć NATO-a i pozvao Kijev da napravi svoje rakete "koje mogu doleteti do Urala". Pritom, nije izneo detalje o pravljenju "budućeg naoružanja".

Ukrajinski državnici i stručnjaci redovno daju ratoborne antiruske izjave. Tako je politikolog Zinovij Svereda predložio da se zauzme Krim, „priredi Perl Harbor ruskoj floti“ i minira Kerčki most. Bivši poslanik Vrhovne rade Andrej Bilecki poželeo je da se Kubanj i Kavkaz „vrate silom“.

U Državnoj dumi ove izjave nazivaju praznim rečima. Zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu Aleksandar Šerin pretpostavio je da je takva ratoborna retorika kijevskih političara pokušaj da se igra na osećanja stanovnika zemlje i odvrati ih od unutrašnjih problema Ukrajine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)