OTKRIO KLINTONOVU TAJNU, PA PRONAĐEN MRTAV: Telo novinara Kristofera Sajna pronađeno u Alabami, istražuje se kao samoubistvo

Novosti online

14. 06. 2021. u 09:11

AMERIČKI televizijski novinar Kristofer Sajn, koji je otkrio priču o tajnom susretu 2016. godine između Bila Klintona i tadašnje državne tužiteljke Lorete Linč, pronađen je mrtav.

ОТКРИО КЛИНТОНОВУ ТАЈНУ, ПА ПРОНАЂЕН МРТАВ: Тело новинара Кристофера Сајна пронађено у Алабами, истражује се као самоубиство

Foto AP

Telo Sajna (45) pronađeno je u subotu u njegovom stanu u Huveru u američkoj saveznoj državi  Alabama. Prema navodima zvaničnika lokalne policije, slučaj se istražuje kao samoubistvo.

Novinar je dospeo u žižu javnosti kada je obelodanio da se Bil Klinton na Međunarodnom aerodromu u Feniksu našao sa tadašnjom državnom tužiteljkom Loretom Linč, u junu 2016. godine, što se vremenski poklopilo sa istragom koju je Federalni istražni biro vodio protiv Hilari Klinton zbog upotrebe privatnog mejl servera u službene svrhe, dok je bila državna sekretarka.

Loreta Linč je tvrdila da sa Bilom Klintonom nije razgovarala o bilo kom pitanju iz istrage.

​Istraga je, inače, trebalo da utvrdi da li je Hilari Klinton koristila privatni, umesto zaštićenog službenog mejla, kako bi primala poverljive podatke. Veruje se da je i to bio jedan od razloga što je kasnije te godine izgubila na predsedničkim izborima od republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Sajn je kasnije o susretu Klintona i Lorete Linč napisao i knjigu pod nazivom „Tajna na asfaltu“, ali su i on i njegova porodica primali veliki broj pretnji smrću.

​- Mojoj porodici je prećeno ubrzo nakon objavljivanja te priče. Kredite kartice su hakovane - ispričao je svojevremeno Sajn.

Sajn je odbacivao tvrdnje Lorete Linč da je njen susret sa Klintonom bio slučajan, smatrajući da je to bio dogovoren sastanak.

- Znali smo da se dogodilo nešto što je bilo pomalo neuobičajeno. To je bio planiran sastanak. Nije to bila slučajnost - izjavio je za „Foks njuz“ Sajn u februaru 2020. godine, uoči objavljivanja njegove knjige, preneo je „Njujork post“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna