KONTIGENT OŠTEĆENIH VAKCINA: Iz predostrožnosti nekoliko miliona doza DŽonson i DŽonson se neće koristiti

Tanjug

11. 06. 2021. u 19:45

EVROPSKA agencija za lekove (EMA) danas je saopštila da kontigent vakcina Džonson i Džonson koje su pravljenje za evropski region u vreme kada je otkrivena greška u proizvodnji doza u Baltimoru, u SAD, iz predostrožnosti, neće biti korišćene.

КОНТИГЕНТ ОШТЕЋЕНИХ ВАКЦИНА: Из предострожности неколико милиона доза Џонсон и Џонсон се неће користити

Foto: Printskrin

EMA nije saopštila koliko je doza u pitanju, ali Rojters navodi da je reč o nekoliko miliona doza, što otežava američkoj kompaniji da ispuni cilj od 55 miliona isporučenih doza Evropi do kraja juna.

U Evropskoj agenciji za lekove kažu da su svesni da je kontigent vakcina bio kontaminiran u aprilu, tako što su se pomešale sa drugom vakcinom, koja se pravi na istom mestu u Baltimoru.

Proizvodnju Džonsona i Džonsona u baltimorskoj fabrici je obustavila američka vlada, pa je na čelo fabrike postavljena uprava iz Džonsona i Džonsona, umesto kompanije "Emerdžent bajosolušns", koji je upravljao objektom.

EMA dodaje da kontigent oštećenih vakcina nije bio namenjen Evropskoj uniji i da vakcine koje su u upotrebi u regionu nisu pogođene kontaminacijom, na osnovu informacija koje poseduje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar