ZAHAROVA PORUČILA BRISELU: Pokušaji "držanja slova" Rusiji nikada neće zaživeti

Novosti onlajn

31. 05. 2021. u 17:03

POLITIKA Evropske unije, zasnovana na „držanju slova“ Rusiji, nikada nije funkcionisala niti će u budućnosti funkcionisati, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА БРИСЕЛУ: Покушаји држања слова Русији никада неће заживети

Arhiva Novosti

- Politika unilateralnog 'držanja slova', koju je je Brisel iz nekog razloga video kao izlaz iz trenunutne situacije, ne funkcioniše, niti je funkcionisala. Zbog čega bi trebalo da zaživi u budućnosti? - rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 24“.

S tim u vezi, portparolka je ukazala na činjenicu da u evropskim integracionim strukturama postoji zamena instinskih ciljeva i zadataka.

- Umesto tih ciljeva koji su bili na dnevnom redu EU, Saveta Evrope i OEBS-a, sve više osećamo NATO agendu koja ne napušta parole same Alijanse i sada prelazi u te organizacije kao ideologija - objasnila je ona.

Prema njenim rečima, u trenutku je kada „savremenom svetu potrebno spajanje integracionih procesa, na evropskom kontinentu, koji bi trebalo da bude primer integracije što je ranije i bio, sada se podižu nove linije razdvajanja“.

Istovremeno, predložila je da se ne traži krivac, već način da se reše nagomilani problemi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!