GDE SU MI MAMA I TATA?: Dečak (5) koji je preživeo pad žičare se probudio iz kome

Jutarnji list

30. 05. 2021. u 10:20

PETOGODIŠNjI dečak koji je jedini preživeo strašan pad žičare u Italiji kada je poginulo 14 osoba, među kojima su bili i njegovi roditelji, prvo što je pitao kada se probudio iz kome u bolnici u Turinu pitao je: "Gde su mi mama i tata?"

ГДЕ СУ МИ МАМА И ТАТА?: Дечак (5) који је преживео пад жичаре се пробудио из коме

Foto: Tanjug/AP

Ejtan Biran čudom je ostao živ nakon tragedije u kojoj su njegov otac i majka, kao i mlađi brat i pradeda i prabaka poginuli.

Hrabri dečak se cele nedelje nalazi  na jedinici intenzivne nege, ali već sada diše bez pomoći aparata, iako otežano govori.

Kada se probudio u dečjoj bolnici Ređine Margerita, pored njega je bila njegova tetka Aja (41). Prvo je rekao da ga boli grlo, a onda ju je upitao gde se nalazi i zašto je ona pored njega.

Nije poznato da li mu je već otkriveno da njegove majke Tal (26) i njegovog oca Amita (30), kao ni dvogodišnjeg brata Toma, pradede Icaka Koenaa (81) i prabake Barbare Koninski (71) više nema.

Foto: Tanjug/AP

- Ponekad Ejtan pita za svoje roditelje, a njegova tetka je sve vreme sa njim - kazao je šef bolnice.

Malenom dečaku mnogi ostavljaju poklone, a tri porodice ponudile su se da ga udome nakon tragedije.

Tri osobe su pritvorene u zatvoru u Verbaniji, uključujući šefa žičare Luiđija Nerinija (56) i njegove kolege Gabriela Tadinija i Enrika Peročioa, a osumnjičeni su da su krivi za pad kabine žičare Stresa-Motarone u italijanskoj regiji Pijemont, odnosno da su namerno ostavili "viljušku" koja služi za mehaničko deaktiviranje sigurnosne kočnice kabine. Ako se dokaže da su krivi preti im kazna zatvora od 30 godina.

- Za sve sam ja kriv - kazao je u četvrtak Tadini i objasnio da je ostavio viljušku kako bi izbegao kašnjenje žičare. Istražitelji, pak, tvrde kako su deaktivaciju kočnica odobrili njegove iskusnije kolege Nerini i Peročio.

Foto: Tanjug/AP

Nesreća se dogodila tik nakon što je Italija popustila mere ograničenja u vezi sa pandemijom koronavirusa i otvorila svoja vrata turistima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori