"OVO JE CENA RATA": Izraelske novine na naslovnu stranu stavile slike ubijene palestinske dece (FOTO)

Novosti onlajn

27. 05. 2021. u 17:59

NA naslovnoj strani izraelskih dnevnih novina "Harec" objavljene su fotografije 67 palestinske dece i tinejdžera koji su izgubili život u poslednjim sukobima između Izraela i Pojasa Gaze.

ОВО ЈЕ ЦЕНА РАТА: Израелске новине на насловну страну ставиле слике убијене палестинске деце (ФОТО)

Foto: Printscreen/Harec

"Ovo je cena rata", piše na naslovnoj strani lista uz portrete ubijenih. Te dnevne novine, najstarije u Izraelu, u saradnji sa Njujork Tajmsom objavile su fotografije, godišta i priče žrtava koje su imale između šest meseci i 17 godina.

Ukupno su u izraelskom bombardovanju ubijena 254 Palestinca, navodi ministarstvo zdravstva Gaze, a četvrtina poginulih su deca.

"Harec" je priče o ubijenima objavio manje od nedelju dana nakon što je na snagu stupilo primirje kojim je završena poslednja eskalacija sukoba između Palestinaca i Izraela, a u vreme dok u Izraelu traje politička kriza zbog četvrtog neuspelog pokušaja premijera Benjamina Netanijahua da formira vladu u poslednje dve godine.

Izraelska vojska objavila je da je određen broj dece poginule u Gazi ubijen "pogrešno usmerenim raketama palestinskih ekstremista". U Izraelu je u najnovijem sukobu ubijeno 13 ljudi, uključujući 5-godišnje dete i 16-godišnjaka.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije