PUTIN MODERNIZUJE MORNARICU: "U roku završiti 20 brodova, akcenat staviti na prioritetne vidove naoružanja"

Novosti onlajn

26. 05. 2021. u 22:44

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je izjavio da je neophodno u roku snabdevati vojsku naoružanjem. U tom kontekstu naglasio je da je važno na vreme završiti izgradnju 20 ratnih brodova, kao i usmeriti pažnju na razvoj prioritetnih vidova naoružanja.

ПУТИН МОДЕРНИЗУЈЕ МОРНАРИЦУ: У року завршити 20 бродова, акценат ставити на приоритетне видове наоружања

Foto: Tanjug/AP Photo

- Obratite pažnju: važno je da se u roku i prema planu vojska snabde perspektivnim naoružanjem i tehnikom - rekao je Putin.

Predsednik je pojasnio da je reč pre svega o tehnici namenjenoj vazdušno-kosmičkim snagama i mornarice.

„Prema utvrđenim državnim ugovorima potrebno je završiti u roku izgradnju i modernizaciju 20 brodova za daleke morske zone. Vazduhoplovno-kosmičkim snagama je isporučeno 145 novih i modernizovanih aviona“, podvukao je Putin.

On je takođe napomenuo da je važno da se akcenat stavi mogućnost povećanja kapaciteta orbitalne grupe kosmičkih aparata vojne i dvostruke namene.

Predsednik Rusije je predložio da se na sastanku Odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije razmotri i proizvodnja prioritetnih vidova naoružanja, uključujući i one sa veštačkom inteligencijom, laserskih i hipersoničnih sistema.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!