AKCIJA GRANIČNE POLICIJE: Sprečeno krijumčarnje 18 migranata

V.M.

05. 05. 2021. u 22:06

PRIPADNICI Jedinice granične policije Zvornik, na području opštine Teočak, sprečili su krijumčarenje 18 migranata u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Regionalni centar Tuzla i Policijske stanice Teočak.

АКЦИЈА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Спречено кријумчарње 18 миграната

Foto: GPBIH

S ovim krijumčarenjem dovodi se vezu državljanin Bosne i Hercegovine koji je u vozilu BH nacionalnih oznaka krijumčario četiri ilegalna migranta.

- Daljim radom na terenu, pronađena je grupa od 14 migranata a koja se dovodi u vezu sa krijumčarenim migrantima iz vozila. Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porekla-kažu u GP BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres osumnjičenih osoba tokom koga su pronađeni i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni sa karticama.

Svih 18 krijumčarenih migranata je izjavilo da dolazi iz Pakistana. U toku dana državljanin Pakistana će, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje osobai biti predat tužiocu Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna