PRIKUPLJENO VIŠE OD 1.600 POTPISA: Srđan Jeremić predao kandidaturu za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije

Novosti online

28. 04. 2021. u 12:18

DANAS su Srđan Jeremić predsednik ZVO (Zajedničko veće opština) i Dragana Jeckov potpredsednica SDSS-a i prva na županijskoj listi u Vukovarsko Sremskoj županiji predali potpise za kandidata za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije.

ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 1.600 ПОТПИСА: Срђан Јеремић предао кандидатуру за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније

Foto: Privatna arhiva

Srđan Jeremić je predao više od 1.600 potpisa što je skoro tri puta više od broja koji je zakonom propisan.

Jeremić je posle predaje kandidature istakao “ Vukovarsko sremska županija je najbrojnije naseljena srpskom zajednicom u odnosu na sve županije u hrvatskoj ako posmatramo procentualno broj stanovnika. Srbi su ovde ostali i opstali. SDSS je bio uvek uz narod i narod je bio uz našu stranku. Nismo se bavili demagogijom i populizmom već rešavanjem konkretnih problema naših građana. Gradili smo škole i crkve jer za nas je obrazovanje osnova, a vera je ono što čuva naš identitet. Radili smo mnogo na ravnomernom zapošljavanju Srba u državnim organima, pomagali smo poljoprivrednike, nezaposlene žene kroz razne projekte.. Teško mi je i pobrojati dok sam bio predsednik ZVO sve aktivnosti kako bi pomogli našim građanima”.

- Zadovoljan sam što ću ostaviti ZVO u mnogo boljem stanju nego ikad. Finansijski smo konsolidivani, a kadrovski smo popunjeni kako bi iz svih oblasti mogli odgovoriti na aktuelne probleme s kojima se srpska zajednica suočava. SDSS smatra da sam svojim dosadasnjim radom, rezultatima i mrezom saradnika koju sam razvio kao predsednik ZVO-a najkompletnija  osoba koja moze odgovoriti na sve izazove pred kojima ce se naci prvi covek Srba u Vukovarsko-sremskoj zupaniji. Mesto dožupana iz redova srpskog naroda u Vukovarsko sremskoj županiji nosi veliku odgovornost i mogu da garantujem da ću upotrebljavati izvršna ovlašćenja koja će mi biti na raspolaganju kako bi rešavanjem konkretnih problema pomogao svakom srbinu u našoj županiji. Moja politika nije apstraktna već konkretna. Baviću se realnim problemima i kao i do sada glavno težište u mome političkom radu biće pomoć svakom pojedincu. Briga o svakom čoveku je briga o čitavoj zajednici i moja vrata će kao i do sada biti uvek svima otvorena.

Foto: Privatna arhiva

 

Predsednik SDSS-a Vukovarsko Sremske županije Dušan Jeckov i načelnik opštine Negoslavci je istakao “Zaštita političkih i nacionalnih prava uz očuvanje identiteta (tradicije, vere, kulture, jezika i pisma) kao i dostojanstven život pripadnika naše zajednice bez diskriminacije ostaju prioritet u našem radu. Prioritetan problem srpske zajednice na istoku RH za koju je zadužena naša stranačka organizacija je nezaposlenost. Živimo u najnerazvijenijoj županiji sa najvišom stopom nezaposlenosti, zbog čega ćemo posebnu pažnju posvetiti poljoprivredi kao privrednoj grani”.

- Ogroman odaziv građana da svojim potpisima podrže Srđana Jeremića u Trpinji, Markušici, Vukovaru, Negoslavcima, Borovu kao i u mnogim drugim opštinama u županiji garancija su da smo izabrali najboljeg kandidata. Srđan Jeremić ima političko iskustvo i znanje da zajedno sa partnerima u županiji realizuje za nas najvažnije projekte. Ostajemo posvećeni obrazovanju, socijalnoj zaštiti, kulturi i ekonomskom osnaživanju naše zajednice. Očekujem da građani prepoznaju naš rad u prethodnom periodu i da podrže naše kandidate i našu stranku. Naša stranka je osnovana da artikuliše političke potrebe Srba u hrvatskoj i ona ostaje neraskidivo povezana sa narodom. Raduje nas što Srbi prepoznaju da bez jakih pojedinaca i jake stranačke infrastrukture kao zajednica ne bi mogli odgovoriti na sve izazove koji su pred nama. Srđan Jeremić je naš najbolji kandidat i cela stranka jedinstveno stoji iza njega - zaključila je Jeckov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)