PRIJATELJ UHAPŠENIH RODITELJA POVREĐENE DEVOJČICE: Nazvao me gušeći se u suzama

Novosti online

02. 04. 2021. u 11:57

SLUČAJ teško pretučene dvoipogodišnje devojčice iz Nove Gradiške, koja je u četvrtak s povredama opasnim po život primljena u Klaićevu bolnicu, komentarisao je blizak porodični prijatelj, kao i jedan član porodice.

ПРИЈАТЕЉ УХАПШЕНИХ РОДИТЕЉА ПОВРЕЂЕНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ: Назвао ме гушећи се у сузама

Foto: Depositphotos/Ilustracija

- Zvučao je očajno kad me nazvao juče ujutro. Gušeći se kroz suze mi je rekao da najmlađa od tri ćeri nije dobro i da je žena odvela u bolnicu u Gradišku i da dalje ide za Zagreb. Stavio sam mu se na raspolaganje ako mu nešto treba, ili da pričuvam drugu decu, i da mi se javi kad bude u prilici. Nisam imao informaciju što se dogodilo tačno, a naveče kad sam na portalima vidio da je jedna beba iz Gradiške pretučena i u životnoj opasnosti, smrz'o sam se i krenuo da ga zovem, ali mobilni mu je bio ugašen. Evo, ni jutros ga još nije upalio. Pa vidim na internetu da su roditelji pretučene devojčice uhapšeni- ispričao nam je prijatelj blizak uhapšenom paru.

Član šire porodice supružnika nam, s nevericom govori kako ne može da veruje da bi oni išta nažao učinili tom detetu. 

- Bila je najveća mezimica u njihova četiri zida. On je čak prošlog leta krenuo za Nemačku. U Minhenu je našao posao, tamo imamo i rodbinu. I kad se vratio kući, našao je posao na građevini. Nije se štedio da bi svojoj porodici priuštio sve. A ona je znala na decu da povisi ton. Znala se čuti vriska, valjda je gubila kontrolu od neispavanosti. Jedna beba iscrpi, a kamoli neće četvero dece. Ne branim nikog, ne znam kako su povrede maleckoj nastale, ali ako su zaista oni doprineli povređivanju, onda zaslužuju svaku osudu bez pogovora - oštar je član porodice.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike oglasilo se oko slučaja te su izvestili kako je ostalo troje dece poslato u hraniteljsku porodicu, kako su roditelji uhapšeni, kao i da su u Centar za socijalnu negu Nova Gradiška poslali inspekciju.

Podetimo, devojčica je bila smeštena u hraniteljsku porodicu zbog loših uslova u biološkoj porodici, ali krajem prošle godine vraćena je jer su se "uslovi poboljšali" i pritom je određen nadzor nad roditeljima. Otac devojčice već je ranije bio prijavljivan i procesuiran za porodično nasilje.

Saopštenje ministarstva prenosimo u celosti:

- Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najstrože osuđuje svaki oblik nasilja u porodici, posebice usmerenog prema najranjivijoj grupi kao što su deca.

Po dobijenoj informaciji o ovom tragičnom događaju, Ministarstvo je juče naložilo Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška hitnu procenu sigurnosti u porodici.

Nakon utvrđenog rizika za sigurnost dece, Centar je izdvojio ostalo troje dece u hraniteljsku porodicu, a roditelji su uhapšeni.

Ministarstvo je takođe u Centar danas uputilo upravni nadzor te je zatraženo provođenje stručnog nadzora od nadležnih komora nad radom stručnih delatnika Centra kod kojih je porodica bila u tretmanu.

Nadležni Centar će po službenoj dužnosti hitno podneti i kaznenu prijavu protiv roditelja zbog sumnje na počinjenje kaznenog dela- naveli su iz Ministarstva.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)