BURNO NA SEDNICI GRADSKOG VEĆA SARAJEVA: Bogićević izabran za gradonačelnika, čeka se njegova odluka!

S.M.

26. 03. 2021. u 15:54

IAKO je pre par dana izgledalo nemoguće da dobije podršku u Gradskom veću Sarajeva, a zbog čega je Bogić Bogićević i odustao od kandidature za gradonalčelnika Sarajeva, na danas održanoj sednici Gradskog veća Bogićević je jednoglasno izabran za gradonačelnika Sarajeva. Većnici su se pozvali na član 12, stav 6 koji definiše izbor gradonačelnika.

БУРНО НА СЕДНИЦИ ГРАДСКОГ ВЕЋА САРАЈЕВА: Богићевић изабран за градоначелника, чека се његова одлука!

Bogić Bogićević / Foto printskrin Youtube

- Neposredno nakon izbora izabrani se treba izjasniti da li prihvata izbor. Ukoliko odbije, ponoviće se izbor - poručeno je nakon sednice.

Mediji u Sarajevu su preneli da se Bogićević neće danas izjasniti o izboru.

Podsećanja radi, Bogićević je pre par dana povukao kandidaturu nakon burne sednice Gradskog veća Sarajeva gde sje trebalo da bude izabran predsedavajući, ali do toga nije došlo.

Bogićević je tada izjavio da ne želi da se međustranački odnosi narušavaju zbog njega, niti da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama.On je o odustajanju od kandidature za gradonačelnika Sarajeva obavestio Nermina Nikšića, predsednika SDP BiH. Ova partija je kandidovala Bogićevića za mesto gradonačelnika.

Navodeći da ga obaveštava o "neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva", Bogićević je u pismu Nikšiću naveo da je ona "očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na sednici Gradskog veća Sarajeva".

- To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju. Ne želim da se vaši međustranačaki odnosi narušavaju zbog mene, niti želim da se moje ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila poslednja sednica Gradskog veća Sarajeva - naveo je Bogićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a