ŽELJKO SAMARDŽIJA, AMBASADOR BIH U RUSIJI: Zakasnili smo sa nabavkom ruske vakcine

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 03. 2021. u 12:54

AMBASADOR BiH u Rusiji, Željko Samardžija, izjavio je da je BiH već zakasnila da direktno, po povoljnijoj ceni, nabavi rusku vakcinu protiv virusa korona.

ЖЕЉКО САМАРЏИЈА, АМБАСАДОР БИХ У РУСИЈИ: Закаснили смо са набавком руске вакцине

Foto: RTRS

U januaru, kada sam pisao Ministarstu inostranih poslova u Savetu ministara, mogli smo velike količine nabaviti po povoljnoj ceni, jer tada nije bilo gužve. Sada već brojne evropske države traže rusku vakcinu, i to u velikim količinama, rekao je Samardžija

Prema njegovim rečima, posle 25. januara, kada je dobijen dopis, i 28. januara, kada je odgovorio na njega, nikad nijednog pitanja i potpitanja nije imao iz Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara.

Žao mi je što se ranije nismo uključili u ovo pitanje,istakao je Samardžija.

Navodeći da je bio u direktnom kontaktu sa Ruskim fondom za direktne investicije, a koji je nadležan za sva pitanja u vezi sa vakcinom Sputnjik, Samardžija je rekao da je razgovarao sa direktorom Fonda i dobio korektne informacije.

Bili su zainteresovani i servilni. Dogovorili smo da će za BiH dati, čim prije, vakcine i da je prva partija već bila spremna, nije im, čak, problem bilo ni plaćanje. Sve je to napisano u informaciji koju sam poslao na adresu Ministarstva inostranih poslova, kaže Samardžija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!