"SPUTNJIK V" VEĆ TREĆI DAN NA AERODROMU: Pošiljka ruskih vakcina Sarajevu čeka carinsku proceduru

Novosti online

03. 02. 2021. u 13:31

CARINSKA procedura uvoza vakcina "Sputnjik V“, koja je pre tri dana iz Rusije stigla na sarajevski Aerodrom, još nije okončana, potvrdili su u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

СПУТЊИК В ВЕЋ ТРЕЋИ ДАН НА АЕРОДРОМУ: Пошиљка руских вакцина Сарајеву чека царинску процедуру

Foto: Novosti

Ratko Kovačević, načelnik Odeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u UIO BiH, kaže da se i dalje čeka da uvoznik dostavi svu neophodnu dokumentacju za obavljanje carinskog postupka.

– Neophodno je da ovlašteni špediter podnese carinsku prijavu za uvozno carinjenje i priloži svu potrebnu dokumentaciju, između ostalog i rešenje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, jer je reč o interventnom uvozu – objašnjava Kovačević.

Prema njegovim rečima, čim bude podnesna carinska deklaracija za uvozno carinjenje i priložena sva neophodna dokumentacija za carinski postupak, carinska služba će vrlo brzo završiti postupak.

– Vakcine se nalaze u komori pod temperaturnim režimom – ističe Kovačević i dodaje da UIO još nema informaciju ko je uvoznik za pomenute vakcine.

– Taj podatak ćemo dobiti kada nam bude podnesena carinska prijava – kaže Kovačević.

Podsetimo, u nedelju uveče na Aerodrom Sarajevo iz Rusije je za Srpsku stiglo 2.000 doza vakcina „Sputnjik V“, namenjenih za imunizaciju medicinara koji rade u kovid odeljenjima.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)