DEMAGOGIJA AMERIKANACA: Evo kako je Ambasada SAD prokomentarisala Bakirovu izjavu da su „Srbi loš narod”

Novosti online

23. 01. 2021. u 15:49

ДЕМАГОГИЈА АМЕРИКАНАЦА: Ево како је Амбасада САД прокоментарисала Бакирову изјаву да су „Срби лош народ”

Foto: Tanjug

U JAVNOM diskursu nema mesta za upotrebu jezika koji promoviše netoleranciju i podriva međusobno poverenje i razumevanje, rečeno je u Ambasadi SAD u BiH.

Na pitanje da prokomentarišu izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića "da su Srbi loš narod", iz američke Ambasade su odgovorili da zvaničnici imaju obavezu da se uzdrže od retorike podela, re pozvali ih da se fokusiraju na neophodne reforme i napredak zemlje, pokazujući poštovanje za sve građane BiH.

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su "Srbi loš narod", a nedavno je i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković (SDA) uporedila srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Novi

23.01.2021. 18:10

Amerikanci su zajedno sa Njemačkom i Engleskom moralno, politički i vojno podržali Aliju da stvori građansku BiH a sada to čine sa Bakirom. Građansku BiH Alija je opisao svojom knjigom a Bakir o njoj priča svaki dan i donosi deklaracije kao i njegov otac. Tako je to kad zapad iz svojih interesa umesto bratstva i jedinstva podrži nebratstvo i nejedinstvo. što kažu; će se nagledamo, tek je prošlo trideset godina, da ne nabrajam šta su sve radili.

buki

24.01.2021. 16:26

@Novi - Razbili su Jugoslaviju, a BiH veštački drže na okupu. Zašto, da Srbi ne bi dobili nešto više od okoline Bgd, koliko su im namenili još '45. Ako ne uspeju da ponište Dejton i oteraju Srbe iz Republike Srpske, započeće novi rat, što sa ovakvim poput Bakira nije ni malo teško.