PROVERITE FRIŽIDERE: Imate li ovaj proizvod u kući? Nemojte ga koristiti, Hrvati ga povlače iz prodaje!

Novosti online

02. 12. 2020. u 09:16

OGLASILI se iz hrvatskog Ministarstva poljoprivrede

ПРОВЕРИТЕ ФРИЖИДЕРЕ: Имате ли овај производ у кући? Немојте га користити, Хрвати га повлаче из продаје!

Foto: Zoran Jovanović

Semenke susama , integralne, organske "Nutrigold" od 500 grama, najbolje upotrebiti do 31.12.2020, povlače se iz prodaje se zbog utvrđene povećane količine pesticida etilen oksida, izvestili su u utorak iz hrvatskog Ministarstva poljoprivrede.

Semenke proizvodi i stavlja u promet zagrebačka Galleria Internazionale d.o.o, a za veleprodaju je zadužen nizozemski Do It BV (Dutch Organic International Trade).


Šifra je proizvoda je 001668,  a LOT: ACC/2019/101. 

Proizvod nije u skladu s Uredbom Evropskog parlamenta i Veća o maksimalnim razmerama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porekla i o izmeni Direktive Veća i Uredbe o utvrđivanju opptih načela i uslova Zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, piše Večernji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)