SDA PRED RASPADOM: Bakir pobegao od medija pred sudbonosnu sednicu

Novosti online

30. 11. 2020. u 15:20

СДА ПРЕД РАСПАДОМ: Бакир побегао од медија пред судбоносну седницу

Foto: EPA

U CENTRALI SDA u Sarajevu u 15 zakazana je redovna sednica Kolegijuma ove stranke. Na dnevnom redu je aktuelna politička situacija, ali i rezultati Lokalnih izbora.

Ova sednica, za razliku od prethodnih, dolazi u trenutku kada SDA potresa žestok unutarstranački sukob između lidera stranke Bakira Izetbegovića i potpredsednika Denisa Zvizdića. Razlog je debakl ove stranke na Lokalnim izborima.

Naime, nakon što je Zvizdić za medije rekao da je njegov ostanak u SDA uslovljen ostavkama pojedinaca, zbog kojih je SDA doživela brutalan poraz na izborima, Izetbegović mu je odgovorio da ne prihvata ultimatume i da će tek sada Zvidić upoznati njegovo pravo lice. U sve se umešala i Sebija Izetbegović, direktor KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, ali i KO SDA Sarajevo, optuživši Zvizdića za neistine.

Međutim, Zvizdić ih je demantovao na društvenim mrežama.

O rezultatima najbolje govori podatak da je SDA na ovim lokalnim izborima u većini izbornih mesta u Sarajevu dobila manje glasova nego što je oterano ljekara sa KCUS-a, kazao je između ostalog Zvizdić.

Pitanje je sada, šta će biti s Zvizdićem i hoće li uopšte prisustvovati sednici kolegijuma.

Pojedinci su zatražili njegovo isključenje iz stranke. Međutim, njega je na poziciju potredsednika izabrao Kongres, između 20 kandidata.

Prvi u Centralu stigao je Izetbegović, ali nije bio raspoložen za davanje izjava.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)