UKOLIKO NE BUDE REZULTATA: Slovenija će pojačati i produžiti mere restrikcije

Tanjug

24. 11. 2020. u 18:05

BOJANA Beović, šef slovenačkog kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, rekla je danas da će grupa predložiti produženje postojećih restriktivnih mera ove nedelje.

УКОЛИКО НЕ БУДЕ РЕЗУЛТАТА: Словенија ће појачати и продужити мере рестрикције

Foto: Depositphotos

"Nije nemoguće da počnemo da razmatramo i promene u restriktivnim merama ukoliko postojeće ne pokažu rezultate, što bi trebalo da se vidi krajem nedelje", rekla je Beović za agenciju STA.

Beović je rekla da korona virus nastavlja da cirkuliše među populacijom velikim intenzitetom, uprkos merama, kao što su zatvaranje vrtića, škola na snazi već mesec dana.

"Neke države, poput Austrije, su morale da čekaju nedeljama da se smiri situacija nakon uvođenja restriktivnih mera. Međutim, to nije zasad slučaj sa Slovenijom, jer je ovde drugačije društvo", rekla je ona.

Beović je dodala da se virus širi najviše u firmama, pošto su obrazovne ustanove zatvorene, kao i kafići, zbog čega nije moguće olakšati mere koje se tiču posla.

"Kompanije moraju same da se pobrinu da se prekine širenje korone među zaposlenima", zaključila je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!