BUGARSKO NE SEVERNOJ MAKEDONIJI: Ništa od pregovora Skoplja sa EU! Jedan od argumenata i Tito!

Tanjug

15. 11. 2020. u 16:19

MINISTAR spoljnih poslova Bugarske Ekaterina Zaharijeva izjavila je danas da se Sofija protivi otvaranju pristupnih pregovora Severne Makedonije za članstvo u EU, ali se ne protivi članstvu te zemlje u EU.

БУГАРСКО НЕ СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Ништа од преговора Скопља са ЕУ! Један од аргумената и Тито!

Arhiva Novosti

"Bugarska je uvek, u teškim trenucima pomagala Severnoj Makedoniji. Tako ćemo i nastaviti. Mi kažemo "ne" pregovorima, ali ne i članstvu S. Makedonije u EU", rekla je Zaharijeva, prenosi MIA.

Prema njenim rečima, Skoplje nije implementiralo odredbe Sporazuma o prijateljstvu i neprekidno širi mržnju prema Sofiji, pa zbog toga Bugarska nije u mogućnosti da se saglasi sa pregovorima u ovom trenutku.

"Niko ne osporava njihovo pravo na samoodređenje i jezik, ali to se pravo ne bi smelo zasnivati na mržnji i negaciji Bugarske i bugarskog jezika. Uskoro će početi da osporavaju da uopšte postoji bugarska nacija - rekla je Zaharijeva.

Ona je rekla i da ako Bugarska zatvori oči na ideologiju nasleđenu od Staljina i Tita to bi samo koristilo Moskvi, prenosi BTA.

Ona je navela kao primer to što se u Skoplju "slavi" Tito.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)