CRNI DAN U SLOVENIJI: 557 novih slučajeva kovida-19, 25 preminulo

Tanjug

02. 11. 2020. u 11:33

U SLOVENIJI je u poslednja 24 sata sa 2.244 testova potvrđeno 557 novih slučajeva kodivda-19, što znači da je procenat pozitivnih testova iznosio 24,82 odsto, preneli su slovenački mediji.

ЦРНИ ДАН У СЛОВЕНИЈИ: 557 нових случајева ковида-19, 25 преминуло

Foto EPA

Preminulo je 25 osoba.

Broj potvrđenih zaraza manji je nego prethodni dan, kad ih je bilo 1.796, ali uz mnogo opsežniji broj testiranih.

U bolnicama se, prema zvaničnim podacima, nalazi 868 obolelih, a na izntenzivnoj nezi leči se 135 pacijenata.

U Sloveniji se i ove nedelje nastavljaju stroge restriktivne mere koje uključuju ograničavanje kretanja na područje opštine stanovanja, zabranu izlazaka iz kuća i stanova u noćnim satima, atvaranje dela usluga, uključujući i trgovinsku delatnost koja ne uključuje nužne životne proizvode, nošenje maski na otvorenom i druge već ranije uvedene epidemiološke mere, podseća agencija Hina.

"Podaci koje gledamo poslednjih dana ne pokazuju realnost - ona se bolje odražava u broju bolesnika koji dnevno dolaze u bolnice i u broju mrtvih", rekao je u razgovoru za Slovenačku televiziju Aleš Rozman, direktor jedne od glavnih kovid bolnica i član vladinog stručnog tima za kovid-19, upozorivši da je model testiranja sredinom prošle sedmice promenjen, pa se ne testiraju oni s lakšim simptomima.

"Na žalost, s aspekta hospitalizacija i broja umrlih epidemija je još daleko od svog vrhunca", naglasio je Rozman i dodao da možemo biti optimistični u smislu da se broj neće vrtoglavo povećavati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!