LAŽNI TEST I DOZVOLE: Pune ruke posla graničarima na Rači

V. M.

22. 10. 2020. u 12:08

ЛАЖНИ ТЕСТ И ДОЗВОЛЕ: Пуне руке посла граничарима на Рачи

Foto: Z. Jovanović

SLUŽBENICI Jedinice granične policije Bijeljina imali su juče pune ruke posla.

Prvo nisu dozvolili ulazak državljaninu Savezne Republike Nemačke i Narodne Republike Kine, nakon što je prilikom graničnih provera predočio potvrdu pi si ar testa na kovid-19 za koju se sumnja da je falsifikovana.

Zbog postojanja sumnje da je počinjeno krivično delo o događaju je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručeno mu je rešenje o odbijanju ulaska u BiH.

Istoga dana, službenici ove jedinice su na ulasku u BiH otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu BiH prilikom graničnih provera BH državljanina.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv BH državljanina tom tužilaštvu će biti dostavljen izveštaj o preduzetim merama i radnjama.

Službenici JGP Bijeljina otkrili su i falsifikovanu vozačku dozvolu Republike Slovenije koju je na uvid dao državljanin Republike Srbije.

Kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Rača.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)