AFERA JANF: Jakov Kitarović krunski svedok

J. Kerbler - Od stalnog dopinika iz Zagreba

21. 09. 2020. u 23:04

JAKOV Kitarović, suprug bivše hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović biće jedan od krunskih svedoka događaja kada je Dragan Kovačević, sada već bivši šef Janafa, državne naftne za distribuciju nafte, navodno primio mito od 1,9 miliona kuna.

АФЕРА ЈАНФ: Јаков Китаровић крунски сведок

Foto: AP

Iako je policija taj dan pratila sve koji su se okupili u jednoj zgradi u Zagrebu gde je Kovačević imao sedište jedne od svojih firmi snimila sve goste koji su se našli kod moćnog predsednika Uprave Janafa nije bilo intervencije, navodno da se ne našteti imidžu predsednice koja se borila za drugi mandat.

Kovačević je primio mito od poslovnog čoveka Kreše Peteka kako bi mu obezbedio unosni posao od 40 miliona kuna. Dok je ugledno društvo bilo kod Kovbačevića, a među njima i Jakov Kitarović, Petek je novac stavio u vreću ni javio Kovačeviću ”da malo kasni”. ”Polako, polako”, odgovorio je Kovačević, a policija je snimila kako ulazi u zgradu i izlazi bez vreće nakon dvadeset minuta.

Pre koji dan sadašnji predsednik Hrvatske Zoran Milanović javno je upitao zašto policija nije odmah intervenisala, a širile su se glasine da se kod Kovačevića okupljalo i mnogo uticajnih političara. Potvrdio je to i bivši šef države Stipe Mesić koji je dolazio do Kovačevića, ali niko nije do sada povezivao Jakova Kitarovića sa prvim čovekom Janafa.

Navodno je DORH želeo da zaštiti moćne političare i ugledne osobe, jer su svi sporni susreti gde se moglo raditi o predaji mita, snimljeni. Međutim do sada ništa nije poduzeto, a sada će brojni svedoci morati reći što znaju o spornim susretima sa Kovačevićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati