HRVATSKI TURIZAM POTPUNO POTONUO ZBOG KORONE: Agencije u padu od 81 odsto, po kraja godine predviđa se još veći pad!

Tanjug

12. 09. 2020. u 09:56

IAKO je hrvatski turizam doživeo drastičan pad zbog epidemije korona virusa, ipak nije bio onakav kao što se očekivalo, piše Index.hr.

ХРВАТСКИ ТУРИЗАМ ПОТПУНО ПОТОНУО ЗБОГ КОРОНЕ: Агенције у паду од 81 одсто, по краја године предвиђа се још већи пад!

Foto: Igor Marinković

Ministarka turizma Nikolina Brnjac i šef Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić u petak su predstavili rezultate ove sezone, koji su pokazali da je Hrvatska na oko 54 odsto prošlogodišnjeg prometa.

Ali, iako je situacija bolja od predviđanja, neke privredne grane u turizmu su ipak ostvarile enorman pad, a najveći su zasigurno imale turističke agencije.

Predsednik Hrvatskog udruženja putničkih agencija (UHPA) Tomislav Fain istakao je da su agencije samo do sredine avgusta izgubile 1,1 milijardu kuna (oko 150 miliona evra) prihoda.

- Prema anketi koju smo uradili, zaključno sa 15. avgustom agencije su bile u padu od 81 odsto u odnosu na isto razdoblje lani. Do kraja godine očekujemo da ćemo imati 88 odsto prihoda manje u odnosu na lani, s obzirom na to da su od 15. avgusta značajno počele da se smanjuju rezervacije - rekao je Fain.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)