„MI HRVATI SMO AGRESIVNI”: Dražen Kutleša veoma kritičan na ponašanje građana Hrvatske

J. Kerbler

09. 09. 2020. u 08:31

-MI Hrvati se toliko hvalimo da cenimo porodicu, svoj dom, Boga, a ponašamo se suprotno od toga. Na van smo uglađeno, a unutra agresivni i grubi-reči su monsinjora Dražena Kutleše, sveštenika iz Istre koji je poslan za zamenika splitsko-makarskog biskupa Marina Barišića koji bi uskoro trebao u penziju.

„МИ ХРВАТИ СМО АГРЕСИВНИ”: Дражен Кутлешa веома критичан на понашање грађана Хрватске

Foto: Printskrin

Dugo vremena se kalkulisalo da bi Kutleša mogao da zameni i zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i da je favorit pape Franje za to mesto, ali se na kraju to nije dogodilo. Ipak, Kutleša je poslan na važno mesto za Crkvu, u Dalmaciju i u njegovom prvom govoru bio je veoma kritičan na ponašanje vernika.


-Zar ne bi trebali da pokažemo najbolje lice, a ne grubo i nasilno-rekao je Kutleša u Solinu, pozvavši vernike da se vrate svemu onome što propoveda vera, a ne nasilnom životu.

Kutleša slovi za sveštenika koji verno sledi kurs sadašnjeg pape, za razliku od konzervativnih biskupa koji podržavaju hrvatske nacionalniste i desničare, a ni sadašnje vođstvo Vatikana im nije drago.

ŠTIR U VATIKAN?

Hrvatska priprema imenovanje novih ambasadora, a među kandidatima je i bivši hrvatski šef diplomatije Davor Ivo Štir koji bi trebao da ide u Vatikan. Štir je bio među onima koji su se suprostavljali Andreju Plenkoviću na stranačkim izborima, ali su se kasnije ipak pomirili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024