ODLAZAK U KNIN JE SRAMOTAN: Srpska stranka u Hrvatskoj kritikuje Miloševića

ODLAZAK Borisa Miloševića u Knin je pogrešan, štetan i nadasve sramotan, poruka je Demokratskog saveza Srba, jedne od političkih stranaka Srba u Hrvatskoj.

ОДЛАЗАК У КНИН ЈЕ СРАМОТАН: Српска странка у Хрватској критикује Милошевића

Foto: Fejsbuk

DSS zaključuje kako je to loš postupak za srpski narod, a Miloševićev dolazak u Knin ne znači da predstavlja srpski narod, već isključivo sebe i hrvatsku vladu čiji je član.

- Srbi u Hrvatskoj pretrpeli su mnoga stradanja i nepravde, ali sačuvali su nacionalnu svest i dostojanstvo koje nisu ostavili Miloševiću na rasprodaju - zaključak je Glavnog saveta Demokratskog saveza Srba. Pozvali su i Milorada Pupovca i članove SDSS-a da se suprotstave nanošenju nacionalne sramote, jer će ih to pratiti generacijama.

Predsednik DSS-a Srđan Milaković oštro je kritikovao i Pupovca, tvrdeći da su njegovim glasom Srbi postali nacionalna manjina u Hrvatskoj. Po njegovim rečima Pupovca su helikopterom dovezli u sabor kako bi njegov glas bio presudan kod promene hrvatskog ustava. Milković smatra da je Pupovac i za vreme pregovora Hrvatske i EU, te kod prijema Hrvatske u članstvo prećutao kakav je položaj Srba u Hrvatskoj, pa na dnevni red nije došlo rešavanje nagomilanih problema koji muče Srbe.

- U Oluji su Srbi pretrpeli stradanje nesagledivih posledica i niko ko deli pozitivne vrednosti ljudskog društva ne može da očekuje da predstavnici srpskog naroda učestvuju u proslavi svoje nesreće. Jer, obeležavanje Oluje je slavlje, a Srbi razloga za slavlje nemaju - konstatuje Demokratski savez Srba, uz napomenu da ovaj postupak Miloševića ne može da unapredi odnose Srba i Hrvata, te Srbije i Hrvatske.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?