Atentat u Kaštelama: Likvidiran muškarac koji je pre 10 godina bio meta, dve osobe ranjene

Novosti online

15. 06. 2020. u 09:15

Jedan od ranjenih je, takođe, preživeo dva atentata hrvatska policija pucnjava pištolj

Атентат у Каштелама: Ликвидиран мушкарац који је пре 10 година био мета, две особе рањене

Foto: Depozit

U nedelju uveče u Kaštelima se dogodilo ubistvo i pokušaj ubistva dve osobe. Prema prvim informacijama, pred kućom je ubijen Mario B. (36), zvani Pajkić, iz Kaštel Kambelovca dok su u splitsku bolnicu s ranama od vatrenog oružja prevezen J. Č. (29) iz Kaštel Lukšića i još jedna osoba, piše Slobodna Dalmacija.

- Čuo sam pucnjavu, bilo je to oko 23 sata. Odmah sam zvao sina da dođe kući. Onda sam video da ulicom prolazi policija, sada ih ima svuda. Ne znamo šta se događa, u panici smo. Možda okolo lutaju naoruane ubice - kaže uznemireni meštanin Kaštel Kambelovca.

Ubijeni muškarac već je bio žrtva pokušaja atentata pre deset godina. Tada su ga sačekala dvojica kraj groblja u Kaštelima nakon što su ga nazvali na telefon. Tada je teško ranjen.

Ranjeni mladić je J. Č., je već preživio dva pokušaja atentata prošle godine. U martu ga je SMS porukom ženska osoba namamila u klopku u Kaštel Sućurcu, gde su ga dočekala dvojica na skuteru, kada je jedan izvadio pištolj i zapucao na njega.

Sam se odvezao do Hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju. U istu bolnicu je primljen s ranama od metka i krajem januara prošle godine kada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja. Policija je sumnjala u tu verziju, ali nije dokazano suprotno.

Policija je u 00.16 sati noćas obavestila javnost o događajima u Kaštelima.

- Poštovani, večeras oko 22.50 u Kaštelima je došlo do sukoba između više osoba, pri čemu je iz vatrenog oružja jedna muška osoba smrtno stradala, dok su dvje muške osobe prevezene u bolnicu zbog povreda dobijenih iz vatrenog oružja. Mesto događaja je osigurano, sledi obavljanje uviđaja - naveli su u policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)