VRTIĆ U ZAGREBU PODIŽE CENE, RODITELJI ĆE PLAĆATI 800 EURA: Vlasnica se pravda kako mora da otplati kredit

Novosti online

25. 11. 2023. u 13:47

RODITELjI dece, koja idu u privatni vrtić na zagrebačkom Bundeku "Mali istraživač", ostali su u stanju šoka kada im je stigla poruka da će vrtić od 1. aprila plaćati čak 800 evra. Trenutno vrtić košta 553 evra, a roditelji uz pomoć sufinansiranja grada, plaćaju do 380 evra.

ВРТИЋ У ЗАГРЕБУ ПОДИЖЕ ЦЕНЕ, РОДИТЕЉИ ЋЕ ПЛАЋАТИ 800 ЕУРА: Власница се правда како мора да отплати кредит

Foto Shutterstock

Kako prenosi Večernji, roditelji navodno planiraju da se žale na ovu odluku.

- Cena mi je ionako šokantna, a kamoli sa poskupljenjem. Bukvalno sam u šoku. To je nečija plata, ne želim da platim taj iznos. To je zaista previše – objasnila je majka jednog deteta za 24 sata, dok je vlasnica vrtića objasnila da oni imaju „apsolutno zakonsko pravo da određuju cenu”.

- Trenutno imam 40 zaposlenih, najveći sam privatni vrtić u Zagrebu koji roditeljima i deci pruža profesionalni i materijalni kvalitet koji nije dosegnuo do sada nijedan vrtić. Možda je to uobraženo, ali je tako - objasnila je i dodaje da je otvorila ogroman kredit kako bi otvorila vrtić.

- Otplaćujem ga polako i sistematski. Ostaje mi da ili zatvorim vrtić, iznajmim prostorije da otplatim kredit ili ćete shvatiti da morate više da platite da biste imali kvalitetan vrtić, školovan kadar – zaključuje vlasnica.

(Večernji list)

BONUS VIDEO: NEVREME NA SEVERU CRNE GORE: Drama u Rožajama, izlili se Ibar i pritoke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave