PRETIO SLIKOM PIŠTOLJA UČENIKU SA AUTIZMOM: Jeziv incident u zagrebačkoj osnovnoj školi

Novosti onlajn

22. 11. 2023. u 15:30

UČENIK jedne osnovne škole u Zagrebu, u Hrvatskoj, poslao je drugom dečaku fotografiju ruke u kojoj drži pištolj, nakon čega je uplašena majka odmah kontaktirala sa policijom.

ПРЕТИО СЛИКОМ ПИШТОЉА УЧЕНИКУ СА АУТИЗМОМ: Језив инцидент у загребачкој основној школи

Foto: Printskrin/Jutjub/MUP HR

Dečak koji je primio uznemirujuću fotografiju već dva dana ne ide u školu jer je ovu neslanu šalu doživeo jako ozbiljno.

Inače, žrtva je dečak koji ima autizam.

- Baš mom detetu je napisao da će ga ubiti, i njegovu porodicu, da će spaliti naša tela i da niko neće znati šta je napravio. Poslao je i neke brojeve koji su koordinate na kojima se nalazi moj sin. I poslao je sliku na kojoj drži u ruci pištolj. Ne znam da li je to pravi - rekla je majka učenika.

Do incidenta je došlo u petak, a majka je slučaj prijavila školi u subotu, dok je policiji u nedelju.

- U ponedeljak sam opet zvala policiju i javila mi se službenica koja je uzela sve podatke o incidentu. Rekla mi je da će me neko nazvati. Međutim, prošlo je 24 sata i niko me ne zove, a ja sam jako uplašena zbog svog deteta - dodala je majka.

RTL je kontaktirao sa policijom kako bi saznali šta su do sada uradili, a oni su im odgovorili da vode krivičnu istragu.

Iz škole su rekli da postupaju po protokolu koji uključuje nove smernice Ministarstva prosvete izdate nakon masakra u školi Vladislav Ribnikar na Vračaru.

Onlajn vršnjačko nasilje je u porastu i jednako mu treba pristupiti kao i drugim oblicima nasilja.

- Moj kancelarija je primila preko 120 pritužbi za vršnjačko nasilje, a godina još nije gotova. I ono što je važno reći, da neki drugi podaci, podaci policije i DORH-a, upućuju na povećan broj kaznenih dela, a koji su povezani sa korišćenjem interneta - zaključuje savetnica advokata za decu Sanja Vladović.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VIDEO SA MESTA UŽASA U NIŠKOJ BANjI: Dečak pronađen mrtav - policija na terenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti