ŠVERC MIGRANATA: U Hrvatskoj privedeno 11 osoba zbog krijumčarenja 117 ilegalnih migranata

Tanjug

17. 08. 2023. u 00:33

POLICIJA je od prošlog četvrtka do ponedeljka u Karlovačkoj županiji sprovela u šest odvojenih slučajeva istrage protiv 11 muškaraca, osumnjičenih za krijumčarenje 117 ilegalnih migranata, saopštila je Policijska uprava karlovačka.

ШВЕРЦ МИГРАНАТА: У Хрватској приведено 11 особа због кријумчарења 117 илегалних миграната

Foto Tanjug/AP

Službenici Direkcije policije u Slunju prošli četvrtak su zaustavili i kontrolisali automobil bugarskih registracija kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Bugarske i zatekli šest stranaca.

Istragom je utvrđeno da su dva dana pre toga nezakonito noću prešli hrvatsku državnu granicu i da im je pomagao 56-godišnji Bugarin, kao prethodnica u posebnom automobilu kako bi izbegli nadzor hrvatske policije, prenosi Hina.

Istog dana uveče pogranični policajci iz Cetingrada u saradnji s kolegama iz direkcije zaustavili su dva automobila rumunskih registracija. Jedan automobil je vozio 38-godišnji državljanin Rumunije i zatečeno je osam stranaca koji su nezakonito prešli granicu Hrvatske.

U subotu uveče policija je na području Cetingrada zaustavila automobil iz Bosne i Hercegovine koji je vozio 36-godišnjak iz te države, a u vozilu je bilo pet ilegalnih migranta, od kojih je jedan bio u prtljažniku.

U nedelju je u Slunju u automobilu poljskih registracija, koji je vozio 51-godišnjak iz Kazahstana, policija pronašla četiri ilegalna migranta.

U večernjim satima u nedelju policija je u Karlovcu u automobilu zagrebačkih registracija, koji je vozio 38-godišnjak iz Hrvatske, zatekla šest stranih državljana koji su nezakonito prešli granicu i protiv vozača će biti podneta krivična prijava.

Prilikom granične kontrole u ponedeljak uveče policija je pronašla 87 ilegalnih migranata u teretnom vozilu s prikolicom, kojim je upravljao 57-godišnjak iz BiH.

Iz PU su naveli da je petoro migranata "izrazilo nameru za podnošenje zahteva za međunarodnu zaštitu", a da je ostalima odbijen ulazak u Hrvatsku.

Vozač je pritvoren, a krivična prijava protiv njega prosleđena je Državnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)