JEZIV INCIDENT U ZAGREBU: Dete mu dobilo ukor, roditelj pretio "beogradskim scenariom"

Novosti online

11. 05. 2023. u 00:45

U JEDNOJ zagrebačkoj osnovnoj školi došlo je do incidenta.

ЈЕЗИВ ИНЦИДЕНТ У ЗАГРЕБУ: Дете му добило укор, родитељ претио београдским сценариом

Foto AP

Kako javlja RTL, roditelj jednog učenika pretio je nastavnici da će se ponoviti "beogradski scenario" jer je učenik dobio ukor, aludirajući na masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je 13-godišnjak ubio devet osoba u školi.

Zbog ozbiljnih pretnji, ali i pronalaska zabranjenih stvari kod jednog učenika, juče je intervenisala policija. Mladiću je pretražen dom, a incident je prijavljen Ministarstvu obrazovanja.

- Ministarstvo nauke i obrazovanja primilo je zahtev osnovne škole za pokretanje psihološke krizne intervencije, što je i realizovano. Direktorka osnovne škole savetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj prema Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među decom i mladima, poručili su iz Ministarstva.

Iz sindikata "Preporod" rekli su da se po pitanju bezbednosti u školama treba još puno toga uraditi, a najveći je problem što direktori često ne žele da se o tome govori. Beogradski slučaj podsetio je na zabrinjavajuću statistiku koja ukazuje da su mentalni poremećaji dece i mladih skočili za gotovo 300 odsto, a pokušaji samoubistva za 280 odsto, napominje hrvatski RTL.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna