PREMINUO DEČAK (8) KOJEG JE UDARIO KAMION: Mališana iz Virovitice lekari nisu uspeli da spasu

Novosti onlajn

16. 02. 2023. u 19:30

DEČAK (8), koji je u sredu teško povređen u sudaru kamiona preminuo je od zadobijenih povreda na zagrebačkoj Klinici za dečije bolesti.

ПРЕМИНУО ДЕЧАК (8) КОЈЕГ ЈЕ УДАРИО КАМИОН: Малишана из Вировитице лекари нису успели да спасу

Foto: M. Anđela/Profimedia

Podsetimo, policija je prijavila da je u sredu 15. februara oko 13.15 sati u saobraćajnoj nesreći u Ulici braće Radića u Turanovcu teško povređen dečak (8), koji je prevezen u zagrebačku Dečiju kliniku za lečenje zbog povreda opasnih po život.

Protiv vozača kamiona biće podneta krivična prijava.

– Saobraćajna nezgoda se dogodila kada je vozač (34) teretnog vozila koprivničkih registarskih oznaka upravljao vozilom neprilagođenom brzinom kako bi u slučaju nezgode na vreme mogao da zaustavi vozilo. Kamion je udario u školsku torbu i telo dečaka koji se peške kretao ivicom kolovoza u istom pravcu, a dečak je pao na kolovoz - kažu u policiji i dodaju da je uviđajem utvrđeno da je kamion saobraćaj na delu puta na kome je zabranjeno kretanje te kategorije vozila, koji je takođe obeležen saobraćajnim znakom.

- Uvidom u tahografski zapis iz kamiona, utvrđeno je da se neposredno pre saobraćajne nezgode kretao brzinom za oko 10 km/h većom od 50 km/h dozvoljenih pravilima saobraćaja za naseljeno mesto.

- Na vanrednim tehničkim pregledom vozila u Stanici za tehnički pregled vozila konstatovani su krupniji kvarovi okarakterisani kao opasni na vozilu, ali se radilo o tehničkim nedostacima koji nisu uticali na tok događaja ove saobraćajne nezgode - navodi se u saopštenju.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO: SPAŠEN POSLE SEDAM DANA - Ruski spasioci izvukli muškarca iz ruševina u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove