HRVATSKI PREMIJER IDE U SUD: Plenković danas na saslušanju

Novosti online

07. 02. 2023. u 09:52

HRVATSKI premijer Andrej Plenković trebalo bi danas da bude saslušan na Opštinskom sudu u Sisku na suđenju Đuri Čehuliću, koji je optužen da je šefu vlade pretio 2020. godine, nakon što je Danijel Bezuk pucao na zgradu vlade i ranio policajca na Markovom trgu.

ХРВАТСКИ ПРЕМИЈЕР ИДЕ У СУД: Пленковић данас на саслушању

Foto Tanjug

Plenkovića će saslušati kao svedoka-oštećenog.

Čehulić je uhapšen u oktobru 2020. godine, kada je otkriveno da je bio Bezukov komšija i porodični prijatelj. Prema policijskoj prijavi, Čehulić je nakon Bezukovog napada u više navrata u javnosti rekao da je Bezuk hteo da ubije premijera, kao i da je to trebalo prepustiti njemu i njegovom ocu, a rekao je i da mašta o ubistvu Plenkovića.

Policija mu je prilikom pretrage kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava i prijavljen je za ilegalno posedovanje oružja, preneli su hrvatski mediji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju